Gimnastica pentru gât cu osteocondroză: exerciții terapeutice

Osteocondroza coloanei cervicale este o patologie care mai des decât altele devine cauza durerilor de gât. Este important să diagnosticați boala la timp și să începeți tratamentul, care, printre altele, include gimnastica gâtului pentru osteocondroză. Acesta va ajuta la întărirea corsetului muscular, la formarea posturii corecte și la prevenirea dezvoltării posibilelor complicații.

Diagnosticul și tratamentul osteocondrozei cervicale

dureri de gât cu osteocondroză

Se poate suspecta dezvoltarea bolii în sine prin apariția durerii, disconfort în regiunea gâtului, care se intensifică la întoarcerea, înclinarea capului, șederea prelungită într-o poziție inconfortabilă, hipotermie. Este important să se diferențieze osteocondroza coloanei cervicale de neuropatia de compresie a nervului median. Experții de la facultatea de medicină consideră că în 48, 5% din cazuri diagnosticul este pus incorect.

În ceea ce privește tratamentul, cea mai mare eficiență o demonstrează produsele biologice în combinație cu exerciții speciale de gimnastică terapeutică și recreativă. La astfel de concluzii au ajuns oamenii de știință care au publicat rezultatele cercetărilor lor în Journal Georgian Medical News.

Exerciții de fizioterapie pentru gât

gimnastică pentru gât cu osteocondroză

Fizioterapia pentru osteocondroza cervicală include următoarele exerciții:

  • Capul se înclină. Stai drept sau stai pe un scaun cu spatele drept. Înclinați încet capul spre umărul drept, simțind tensiunea mușchilor gâtului. Înghețați nemișcat în această poziție pentru câteva secunde și efectuați exercițiul în cealaltă direcție, adică înclinați-vă spre umărul opus.
  • Capul se întoarce. Coborâți capul în jos, încercând să atingeți adâncitura cu bărbia - fosa jugulară. Pentru a spori efectul, puteți exercita influență asupra spatelui capului cu perii încrucișați. Să zăboviți în punctul de cea mai mare tensiune timp de câteva secunde și apoi să începeți să întoarceți capul - mai întâi într-o direcție, glisând bărbia de-a lungul părții superioare a sternului, apoi în cealaltă.
  • Ridicarea si coborarea umerilor. Ridică-te drept cu brațele în lateral și începe să ridici și să cobori umerii. Pentru a îmbunătăți efectul, puteți crește sarcina, iar ganterele mici vă vor ajuta în acest sens. Alternativ, puteți umple sticlele de plastic cu apă sau nisip.
  • Mișcări circulare cu umerii. Acest exercițiu este foarte asemănător cu cel anterior. Singura diferență este că umerii nu trebuie să fie ridicați în sus și în jos, ci făcuți într-o mișcare circulară. Ține-ți spatele drept.
  • Întinderea. Stai drept sau stai pe un scaun cu spatele drept. Pune-ți brațele încrucișate în ceafă. Luați-vă capul pe spate, oferindu-i simultan rezistență cu mâinile. Măsurați la punctul cel mai înalt de tensiune timp de câteva secunde.
  • Flexie. Acesta este similar cu exercițiul anterior, doar că se efectuează în direcția opusă. Este necesar să plasați brațele încrucișate pe frunte și să începeți să coborâți capul în jos, opunând cu mâinile. Măsurați în punctul de cea mai mare tensiune timp de câteva secunde.

Exercițiile trebuie efectuate lin, fără grabă, în timp cu respirația. Dacă apar dureri severe sau alte senzații incomode, întrerupeți cursurile și consultați un medic în acest sens.