Injecții pentru durere și medicamente alternative

Durerea de spate este un simptom foarte frecvent la orice vârstă. Adesea, indică înfrângerea diferitelor sisteme - musculo-scheletal, respirator, digestiv. Când te doare spatele, nu te automedica. Doar un medic poate determina rapid cauza și tactica de tratament.

Dureri de spate

dureri de spate cum să se trateze cu injecții

Durerea de spate este foarte diferită. Poate fi asociat cu mâncatul sau tusea, experiențe psiho-emoționale. Cauzele acestui simptom sunt gastroduodenita și colecistita, bronșita și pneumonia, angina pectorală și sindromul coronarian acut. Cu toate acestea, aceste boli sunt adesea însoțite de alte plângeri caracteristice, care permit medicului să facă corect un diagnostic diferențial.

Mult mai des, durerea de spate este un semn de deteriorare a sistemului musculo-scheletic. Apare în astfel de boli:

 1. Osteocondroză (toracică, lombară sau comună).
 2. scolioza.
 3. Proeminență.
 4. Hernie intervertebrală.
 5. stenoza coloanei vertebrale.

Prin ele însele, aceste boli degenerative prezintă rareori durere. Cu toate acestea, pe măsură ce patologia progresează, rădăcinile și fibrele nervoase sunt implicate în proces. Încălcarea lor, compresia duce la apariția simptomelor neurologice:

 • Dureri de spate, piept, partea inferioară a spatelui.
 • Senzații neobișnuite - arsuri, furnicături, amorțeală.
 • Tulburări de mișcare.

Durerea de spate poate fi cronică sau acută. De regulă, în bolile sistemului musculo-scheletic, există o relație clară de disconfort cu activitatea fizică, mișcarea sau respirația. Pentru a le elimina, medicii apelează la prescrierea de unguente, tablete și analgezice.

Tratament

injecție pentru dureri de spate

Injecțiile pentru durerile de spate și spate sunt o metodă extrem de eficientă de tratament. Adesea, cu ei începe terapia sindromului durerii, mai ales dacă disconfortul pacientului este foarte pronunțat.

Uneori, pe lângă injecții, se folosesc și alte forme de medicamente antiinflamatoare:

 1. Geluri și unguente.
 2. Tablete, capsule, pulberi.
 3. Supozitoare rectale.

Foarte des, același medicament este disponibil în diferite forme. Și medicul selectează opțiunea optimă pentru pacient, ameliorând durerea, ținând cont de caracteristicile acesteia, de tolerabilitate și de bolile concomitente. Unii oameni nu suportă injecțiile de frica durerii, iar simpla vedere a unui ac ascuțit îi poate face să intre în panică. Alții, dimpotrivă, sunt neîncrezători în formele locale, considerându-le insuficient de eficiente.

Totuși, mai des, injecțiile pentru durerea în partea inferioară a spatelui sau în piept sunt cele mai populare și cele mai bine vândute medicamente.

Injecții

Injecțiile anestezice pentru durerile de spate sunt utilizate pentru forme moderate și severe de boli ale sistemului musculo-scheletic. De asemenea, sunt prescrise atunci când este necesar să se obțină un efect foarte rapid sau pe termen lung, stabil.

Unele injecții antiinflamatorii sunt prescrise după o intervenție chirurgicală ca analgezic. Următoarele medicamente sunt disponibile sub formă de injecții:

 1. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS sau AINS).
 2. Hormoni steroizi.
 3. Relaxante musculare.
 4. Vitamine.

AINS

injecții pentru dureri de spate

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene reprezintă un grup extins și foarte popular de medicamente în rândul medicilor de diferite specialități. AINS sunt utilizate pe scară largă în următoarele domenii medicale:

 • reumatologie;
 • traumatologie
 • ortopedie;
 • terapie.

Cele mai frecvente indicații pentru numirea lor sunt:

 • osteocondroză;
 • proeminențe și hernii intervertebrale;
 • nevralgie intercostală;
 • diverse radiculopatii;
 • vânătăi și entorse.

Hormoni steroizi

Hormonii steroizi sunt o clasă specială de medicamente. Au un efect antiinflamator pronunțat. Dar există multe efecte secundare ale acestor medicamente.

Injectiile hormonale sunt folosite pentru durerile de spate cu hernie, artrita reumatoida si boala Bechterew, radiculopatia. Principalele indicații pentru numirea lor sunt:

 1. Sindromul durerii intense.
 2. Un proces inflamator puternic, în special de origine autoimună și alergică.
 3. Necesitatea unui efect analgezic stabil.

Hormonii pot fi produși în tablete, dar pentru durerile de coloană, spate, articulații sunt prescrise injecțiile intramusculare și intravenoase. Acest lucru vă permite să reduceți rapid durerea și să opriți inflamația.

Hormonii steroizi pot fi prescriși împreună cu AINS, dar această combinație necesită o monitorizare atentă a stării de sănătate a pacientului.

Relaxante musculare

Relaxantele musculare în tratamentul durerilor de spate au început să fie utilizate relativ recent. Cu toate acestea, datorită eficienței lor ridicate, ei s-au stabilit ferm în listele de prescripție ale medicilor pentru boli distrofice și degenerative ale sistemului musculo-scheletic.

Mecanismul de acțiune al relaxantelor musculare este radical diferit de cel al AINS. Nu afectează în niciun fel procesul inflamator, nu elimină edemul patologic și durerea asociată acestuia.

Aceste medicamente, după cum sugerează și numele, relaxează mușchii. Mecanismul durerii de spate este destul de complex. Ea distinge nu numai componenta neuropatică asociată cu lezarea rădăcinilor nervoase. De mare importanță practică este spasmul muscular, care apare ca răspuns reflex la procesele degenerative ale coloanei vertebrale și articulațiilor. Nu numai că este însoțită de durere severă în sine, ci și exacerbează inflamația în leziune.

De aceea, numirea relaxantelor musculare împreună cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene vă permite să opriți sindromul de durere într-un timp mai scurt. Ce injecții care relaxează mușchii sunt de obicei prescrise de medici?

vitamine

În sine, preparatele cu vitamine nu sunt analgezice. Cu toate acestea, terapeuții și neuropatologii le prescriu aproape întotdeauna pentru durerile de spate. Care sunt motivele acestor recomandări?

Cert este că durerea în piept sau în spate - între omoplați și în partea inferioară a spatelui - cu leziuni degenerative este întotdeauna asociată cu implicarea rădăcinilor nervoase în proces. Încălcarea lor este cea care duce la apariția simptomelor neplăcute. Cu toate acestea, compresia fibrelor nervoase este plină nu numai de durere, dar și teaca lor suferă. Pe măsură ce procesul progresează, nervii înșiși sunt distruși, iar manifestările radiculopatiilor se intensifică.

Vitaminele din grupa B au proprietăți reparatorii în raport cu fibrele nervoase.

Grupa B

Vitaminele din acest grup sunt disponibile sub formă de tablete, drajeuri și injecții. În perioada acută, neuropatologii prescriu de obicei injecții conform schemei stabilite - de regulă, pentru o perioadă de 10 zile, iar în viitor recomandă trecerea la forme orale. Acestea trebuie luate în termen de o lună.

Anterior, astfel de vitamine existau în trei injecții separate - B1, B6, B12. Avand in vedere ca fiecare injectie este dureroasa in sine, administrarea unui astfel de cocktail i-a provocat pacientului multa suferinta.

Cu toate acestea, astăzi farmaciile oferă o selecție uriașă de preparate combinate, dintre care o fiolă conține deja toate vitaminele B necesare.

Vitaminele B sunt astăzi o componentă esențială a regimului de tratament stabilit pentru diferite radiculo- și neuropatii. De aceea, aceste injecții sunt întotdeauna pe lista prescripțiilor pentru durerile acute de spate, alături de AINS și relaxante musculare.

Geluri și unguente

unguent pentru durerile de spate

Deși injecția de anestezic funcționează rapid și ameliorează eficient disconfortul, mulți pacienți preferă formele topice de medicamente. Acestea includ geluri, creme și unguente.

Aceste produse nu necesită abilități speciale pentru utilizare - chiar și un copil poate aplica gelul pe zona afectată. În plus, formele topice sunt mai sigure, deoarece substanța activă practic nu este absorbită prin piele. Aceasta înseamnă că riscul de efecte secundare sistemice ale medicamentului este minimizat.

Acest lucru este valabil mai ales pentru medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, care au o listă impresionantă de efecte toxice.

Unguentele, gelurile și cremele ajută adesea la durerile de spate când vine vorba de formele ușoare ale bolii. De asemenea, sunt preferați în următoarele situații:

 1. La copii și pacienți vârstnici.
 2. Cu vânătăi și entorse ale aparatului ligamentar.
 3. Cu patologie concomitentă - boli ale sistemului de coagulare a sângelui, tractului gastrointestinal, cu hemoroizi sângerând.

Utilizarea unguentelor și gelurilor antiinflamatoare nesteroidiene duce rareori la dezvoltarea complicațiilor, chiar și cu aplicarea lor necontrolată. Acesta este adesea păcatul pacienților în vârstă cu durere cronică și uitare severă. În acest caz, cele mai sigure medicamente antiinflamatoare devin medicamentele de alegere.

Tablete, capsule, pulberi

medicamente pentru dureri de spate

Tabletele și capsulele sunt o alternativă excelentă la injecțiile pentru durerile de spate. Numele medicamentului poate fi același sau diferit.

Majoritatea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene sunt disponibile atât sub formă orală, cât și sub formă injectabilă. În plus, există un număr mare de analogi medicinali. De aceea, nu ar trebui să înlocuiți singur medicamentul dacă s-a dovedit brusc a fi ineficient, deoarece există întotdeauna șansa de a cumpăra un medicament cu același ingredient activ, dar sub formă de injecții sau sub un alt nume.

Tabletele sunt cea mai comună formă orală de medicamente antiinflamatoare. Este disponibil aproape orice medicament nesteroidian, inclusiv sub formă de tablete. Sunt ușor de utilizat, împărțit și dozat. Tabletele sunt potrivite pentru pacienții de orice grupă de vârstă, cu excepția copiilor sub 4-6 ani, care se pot sufoca cu ele.

Formele orale de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sunt preferate pentru tratamentul bolilor coloanei vertebrale, deoarece sunt mult mai convenabile de utilizat.

În plus, unele medicamente sunt uneori la fel de puternice ca injecțiile.

Supozitoare rectale

supozitoare pentru dureri de spate

Supozitoarele rectale cu un medicament antiinflamator în compoziție sunt reprezentate pe scară largă în orice farmacie. Ele servesc ca alternativă atât la formele orale, cât și la injecțiile utilizate pentru durerile de spate.

Această formă de eliberare oferă o realizare mai rapidă a unui efect analgezic decât tabletele și capsulele. Acest lucru se datorează absorbției accelerate a substanței analgezice în rect. Dar, în același timp, acțiunea lor se dezvoltă mai lent decât în cazul injecțiilor intramusculare și intravenoase. Deși portabilitatea supozitoarelor rectale este mult mai bună.

Medicii, de regulă, prescriu această formă pentru formele ușoare și moderate de afectare a coloanei vertebrale, după o intervenție chirurgicală, pentru a obține un efect anestezic.

Datorită naturii aplicației, supozitoarele rectale nu sunt potrivite pentru toți pacienții, cu toate acestea, ele continuă să fie un remediu sigur, eficient și popular pentru durere.

Alegerea formei de medicament pentru sindromul durerii de spate este apanajul medicului. El este cel care decide problema în favoarea injecțiilor sau tabletelor, gelurilor sau supozitoarelor - în funcție de boala specifică a pacientului și de comorbidități. Cel mai adesea, terapia se efectuează după o anumită schemă - injecții în primele zile ale bolii pentru a calma durerea acută și pastile sau alte forme - în stadiul de recuperare.